Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp z grilla z winem w sosie orzechowym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Rybę opłukać, pokroić na dzwonka. Oprószyć solą, obłożyć plasterkami cebuli, zalać winem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Karpia wyjąć z marynaty. Ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawą do ryb. Polać masłem, zawinąć. Opiekać na gorącym grillu około 10-15 minut.
Przygotować sos: orzechy utłuc w moździerzu z odrobiną wody. Żółtko rozetrzeć z oliwą. Ubijając trzepaczką, dolać ocet. Dosypać bułkę tartą i orzechy i odrobinę soli. Dalej ubijać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.Źródło: Twoje Imperium