Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z orzechami włoskimi"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 324
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 324
Składniki
Karpia opłucz i osusz. W środku i na zewnątrz natrzyj solą, skrop sokiem z cytryny i włóż na 2 godziny do lodówki.
Następnie pokrój rybę na dzwonka i przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem.
Masło stop z miodem. Wymieszaj ze startym imbirem oraz cynamonem. Polej karpia i posyp orzechami.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz około 30 minut, aż ryba będzie miękka. Przed podaniem udekoruj owocami żurawiny.
Czas przygotowania: 20 minut (2 godziny chłodzenia). Poziom: łatwyŹródło: TV14