Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza jaką jadłam..
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22719
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22719
Składniki
CIASTO: 1. Wodę z margaryną zagotuj. 2. Dodaj ciągle mieszając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i gotuj, aż masa będzie odstawać od łyżki. 3. Ostudź wciąż mieszając. 4. Po ostudzeniu dodawaj po 1 jajku. 5. Dobrze wyrób. 6 Z powstałej masy upiecz 2 placki. 7. Temperatura 190°C, czas pieczenia około 30-40 minut, aż uzyskają słomkowy kolor.
KREM BUDYNIOWY: 1. W niewielkiej ilości mleka rozprowadź budyń. 2. Pozostałe mleko zagotuj razem z cukrem. 3. Gdy zacznie się gotować wlej budyń rozprowadzony w mleku. 4. Gdy zgęstnieje odstaw, aby ostygł całkowicie. 5. Teraz margarynę utrzyj razem z żółtkami. 6. Ostudzony budyń dodawaj łyżka po łyżce. 7. Gotowym kremem budyniowym przełóż placki. 8. Wierzch posyp cukrem pudrem. 9. Smacznego