Do góry

Dania główne Przepis na:

Kąski drobiowe w czarnym sezamie

Kąski drobiowe w czarnym sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 8130

Dodano:

Odsłon: 131

Prosty, szybki i smaczny obiad na co dzień i od święta.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • czarny sezam ok. 110 g
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 1 ugotowany brukuł
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi opłukać, oczyścić, osuszyć.
    Potem pokroić w małe kilkucentymetrowe cząstki, lekko oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.
    Sezam wysypać na płaski talerz i obtaczać w nim mięso.
    Rozgrzać patelnię lekko spryskać olejem.
    Mięsne kąski smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
    Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem brokuła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 10 lutego Uwielbiam czarny sezam, choć w tej ilości...polecam wymieszanie z białym sezamem. Fajnie uzupełniają się ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 10 lutego Fajny pomysł i oczywiście bardzo smaczny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 10 lutego Pycha! zaciekawilo mnie zdjecie, na pierwszy rzut okaz wygladaja jak wegielki :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 10 lutego Musi być pyszne z takim sezamem. Ja jeszcze nie próbowałam jego.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 lutego U mnie już po obiedzie, ale takich pyszności bym jeszcze skosztował ;) Kurczak i brokuł, jak zawsze pychotka dla mnie, a tu jeszcze w takiej fajnej sezamowej panierce :) Super, pycha :D Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń