Do góry

Dania główne Przepis na:

Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 910 Ocena: 22596

Dodano:

Odsłon: 14866

Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • bułka tarta (bezglutenowa) *
  • mąka owsiana*
  • jajko
  • sos sojowy
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy (do smażenia)
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione kawałki mięsa obtaczamy w mące owianej, następnie w jajku roztrzepanym z sosem sojowym, a na końcu w bułce tartej (bezglutenowej). Kąski smażymy w głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.

    * Bezglutenową bułkę tartą możemy przygotować samodzielnie z wysuszonych bułek kukurydzianych lub użyć gotowej

    * Mąkę owsianą otrzymamy poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do kawy

  2. Więcej przepisów na moim blogu - zapraszam :)

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń