Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kąski z indyka z papryką i groszkiem cukrowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 40
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 40
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem, olejem i musztardą. Kawałki indyka polej marynatą. Wymieszaj. Przykryj. Wstaw do lodówki na około 15 minut.
Groszek cukrowy oczyść, strączki ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, wystudź, polewając zimną wodą. Papryki oczyść, opłucz, pokrój w kostkę.
Zamarynowane kawałeczki mięsa nabij na długie patyczki na przemian z kawałkami papryki i strączkami groszku. Szaszłyki oprósz solą oraz pieprzem. Smaż 10 minut na oleju.Źródło: Tina