Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób z kaszą - niby danie jednogarnkowe, ale trochę zabawy przy nim jest, bo osobno trzeba ugotować bób, osobno kaszę...ale ostatecznie i tak wszystko ląduje w jednym garnku, albo na jednej patelni :)
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2478
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1874
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1570
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2478
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1874
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1570
Składniki
Bób i kaszę ugotować, bób obrać z łupin.
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną dymkę, krótko podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli z czosnkiem i chwilę podsmażyć często mieszając. Jak cukinia będzie miękka dodać kaszę gryczaną oraz oregano, doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 2-3 minuty.
Na koniec dodać ugotowany bób i umyty szpinak. Smażyć przez chwilę, aż szpinak zmięknie. Podawać skrapiając oliwą i posypując szczypiorkiem z dymki. Smacznego!