Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z grzybami

Kasza gryczana z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8452

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Kasza gryczana z grzybami"

Składniki

  • 1 paczka kaszy gryczanej
  • 50 dag dowolnych grzybów
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomidor obrany ze skórki
  • pół czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotuj na sypko.

  2. Grzyby oczyść, opłucz, osącz na sicie i usmaż na rozgrzanym oleju.

  3. Boczek pokrój w kostkę, usmaż na drugiej patelni bez tłuszczu.

  4. Dołóż grzyby. Dodaj pomidora pokrojonego w kostkę, paprykę pociętą w paseczki i zmiażdżony ząbek czosnku.

  5. Całość smaż 10 min. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.

  6. Na koniec dosyp ugotowaną kaszę i wymieszaj.

  7. Przepis nadesłała: Joanna Michalska

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń