Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kasza gryczana z kiełbasą i warzywami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Zagotuj 3/4 l osolonej wody. Wrzuć przyprawy. Zmniejsz ogień i włóż do wrzątku kiełbasę. Gotuj około 20 minut. Kiełbasę i przyprawy wyjmij, odłóż.
Dużą patelnię rozgrzej. Wrzuć kaszę. Podpraż kilka minut, wlej roztrzepane jajko. Dobrze wymieszaj. Gdy jajko połączy się z kaszą, wlej odrobinę gorącego wywaru z gotowania kiełbasy. Przykryj pokrywką i gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn. Dolewaj po małej porcji wywaru, aż kasza będzie miękka.
Warzywa oczyść. Papryki pokrój na paseczki, cebulę na ćwiartki, czosnek posiekaj. Podsmaż na oliwie. Kiełbasę pokrój na kawałki, wrzuć do kaszy. Dodaj warzywa, podgrzej. Posyp natką.Źródło: Naj