Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z tuńczkiem

Kasza gryczana z tuńczkiem

Autor: violonczelka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 38

Dodano: 06.01.2013

Odsłon: 8817

Lekkie danie, tanie, bardzo zdrowe

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj kaszę gryczaną. Ugotuj również jajka na twardo, a tuńczyka odsącz z wody.

  2. Kaszę wsyp do naczynia, dodaj do niej tuńczyka i pokrojone jajka w kostkę. Całość wymieszaj i dodaj sól i pieprz ziołowy do smaku.

  3. Polecam również wersję, gdzie zamiast tuńczyka podsmażamy lekko szynkę i przyprawiamy do smaku czosnkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń