Do góry

Dania główne Przepis na:

kasza gryczana ze schabem w sosie grzybowym

kasza gryczana ze schabem w sosie grzybowym

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3641

Dodano: 20.10.2010

Odsłon: 31699

pyszne obiadowe danie

Składniki

  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • 0,5 kg schabu
  • 20 dag pieczarek
  • 4 suszone grzybki
  • koperek
  • sos grzybowy Winiary
  • cebula
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • olej
  • wegeta
  • pieprz
  • patisony kiszone
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab umyć, pokroić, dać na rozgrzany olej, dodać pkrojoną drobno cebulę, smażyć na złoto, podlać wodą , dać pokruszone drobno grzyby suszone i pokrojone pieczarki, dusić do miękkości, dodać rozpuszczony sos, zagotować dodać śmietana i drobno pokrojony koper, przyprawić przyprawami do smaku, kaszę ugotowac w woreczkach na sypko, podawać kaszę z sosem i mięsem oraz z patisonami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewa46 08 grudnia 2010 Jak tylko zobaczyłam ten przepis stwierdziłam ze jest to strzał w 10, bo bardzo lubię kaszę gryczaną i postanowiłam zaraz go wypróbować. Rewelacyjny przepis i bardzo dobre danie polecam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 01 listopada 2010 zrobiłam dzisiaj na obiad i jest to fantastyczne danie, podałam z sałatką z czerwonej kapusty!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 27 października 2010 homer - tak patisony kiszę sama , w moich przepisam znajdziesz jak...

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 27 października 2010 Pychotka. Polecam również wersję z kurkami. A patisony sama kisisz?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 23 października 2010 oczywiście sos można zagęścić mąką ja zrobiłam z grzybowym więc taki przepis podałam a schab gotuję i zawsze jest miękki.....

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Plum000 22 października 2010 A w zamian np. sos pieczarkowy własnej,domowej produkcji??? Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

brownkate 22 października 2010 pysznosci!!! choc przyznam , ze przepis ten zbyt odkrywczy nie jest... tzn. chyba wiekszosc osob tu go raczej zna. Ale nie zmienia to faktu, ze smak na pewno super i warto polecic!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renata-lublin 22 października 2010 Mela, mylisz się, schab to nie polędwica wołowa, można poddać długiej obróbce termicznej, jeśli ktoś lubi super miękkie mięso. Przepis fajny, ale zastanawiam się, jakby pozbyć się gotowego sosu, to co w zamian ?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mela23 22 października 2010 Nie jestem super gospodynią , ale wydaje mi się , że ten schab to będzie twardy. Schabu nie wolno długo gotować . Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

supolo 22 października 2010 Nasza Polska kuchnia.Rewelka.A nie zatrute fast foody.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń