Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2015
Kasza jaglana prosto z patelni czyli stir-fry z zieloną fasolką, papryką, pomidorkami koktajlowymi i fetą ; doprawione pieprzem, chilli oraz czosnkiem. To wspaniała propozycja na lekki lunch lub wykwintną kolację. Kaszę i fasolkę najlepiej ugotować dzień wcześniej, następnego wystarczy podsmażyć z ulubionymi dodatkami i cieszyć się smakiem pysznej potrawy. Po więcej przepisów zapraszam na bloga. :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Kaszę (najlepiej dzień wcześniej) ugotować. Przepłukać gorącą wodą (w celu pozbycia się charakterystycznej goryczki), wsypać do rondelka i zalać niepełną szklanką wody, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 5 minut, wyłączyć gaz ; odstawić kaszę by wchłonęła cały płyn i stała się sypka. Dosolić do smaku. Fasolkę ugotować al dente.
Czosnek drobno posiekać/przecisnąć przez praskę, pokroić paprykę. Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem i papryką. Następnie dodać fasolkę, kaszę i koncentrat. Doprawić całość wg uznania. Na koniec dorzucić pomidorki koktajlowe i fetę. Gotowe danie skropić sokiem z cytryny. Smacznego. :)