Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jęczmienna na sypko

Kasza jęczmienna na sypko

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1328

Dodano:

Odsłon: 7568

doskonały dodatek do drugich dań

Składniki

  • 3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżka masła
  • sól
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę wypłukać,wodę zagotować z masłem i solą.Do gotującej się wody dodać kaszę,zagotować.Garnek z kaszą wstawić do drugiego garnka z wodą ,przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok.1,15 min.Można również,gdy woda wsiąknie w kaszę,owinąć przykryte naczynie gazetą a potem w koc i przykryć poduszką(ten sposób można zastosować np. przed wyjściem do pracy)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub25 07 lipca 2010 świetny przepis dla Tych co tylko krytykują na Smakerze, bo podejrzewam że mieliby trudności z wykonaniem nawet tak prostego dania!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wz31 29 czerwca 2010 Uwielbiam kaszę jęczmienną.A to że prosty przepis ,no cóż nie tylko coś trudnego jest smaczne.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 29 czerwca 2010 dziewczyno; nie szkoda ci czasu na takie banały???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń