Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasza niebanalna

Kasza niebanalna

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 2536

Danie proste, syte i niebanalne w smaku. Danie powstało z składników, które tylko miałam w lodówce.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę uprażyć na maśle, dodać trochę bulionu, po odparowaniu, dodać: ocet jabłkowy, przyprawę curry, lubczyk, oraz resztę bulionu. Gotować do miękkości, dolewając trochę wody, aby nie przypalić kaszy. Pozostawić kaszę pod przykryciem, aby reszta płynu odparowała.

  2. Kapustę kiszoną ugotować, pieczarki, cebulę i szynka/boczek udusić razem na patelni, dodać ser i poczekać aby się połączyło razem w całość. Do kaszy, która powinna być sypka, dodać kapustę, pieczarki z sosem serowym, oraz kapustę. Wymieszać, podawać na liściach sałaty posypać natką pietruszki. Polać sosem chili.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tapeciara 19 czerwca 2011 Samą kaszę, tak przygotowaną, można też, wykorzystywać z powodzeniem do innych dań.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 19 czerwca 2011 Bardzo ciekawy przepis, dużo składników, warto wypróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń