Do góry

Dodatki Przepis na:

Kasza pęczak z warzywami

Kasza pęczak z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3971

Dodano:

Odsłon: 6996

Smaczny i zdrowy dodatek zarówno do mięsa jak i do ryby.

Składniki

  • 1 torebka kaszy pęczak
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 małego selera
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • zioła prowansalskie, pieprz, sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

  2. Cebulę kroimy w piórka, marchew i seler w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szklimy około 3 minuty, dodajemy marchew i seler, lekko solimy i mieszamy. Dusimy kilka minut do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Mieszamy i trzymamy na piecu około 1 minuty. Po tym czasie podajemy z mięsem lub rybą.
    U mnie z pieczoną bez tłuszczu miruną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń