Do góry

Desery Przepis na:

Kaszka manna z jagodami

Kaszka manna z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 3922

Jagodowego szaleństwa ciąg dalszy. Szybki i prosty deserek, którym zajadała się w dzieciństwie moja mama. Ja go teraz jadłam pierwszy raz w życiu... Wy nie popełniajcie tego błędu i nie zwlekajcie tak długo ;)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Potrzebne są 2 garnki - mniejszy i większy. W większym gotujemy mleko z jedną łyżeczką cukru i szczyptą soli. W mniejszym gotujemy na małym ogniu jagody z drugą łyżeczką cukru - dusimy ok 5 - 10 min.

  2. Do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę, mieszamy. Jeśli jest za gęste dodajemy wody. Na ogniu trzymamy, mieszając ok 3 min.

  3. Na talerz/miseczkę nakładamy kaszkę i dekorujemy jagodami + sokiem z nich.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 10 sierpnia 2010 taką kaszkę jem średnio raz na dwa tygodnie :-) pyszności :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń