Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pierwszy raz zrobiłam to danie (bo nie bardzo wiedziałam co zrobić z resztami w lodówce) mąż po pierwszym kęsie powiedział zdziwiony "przecież to smakuje jak kaszanka" :) Więc niech tak będzie. Zapraszam na jarską "kaszankę" ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Kaszę gotuję wg. opisu na opakowaniu.
Cebulę i pora drobno kroję i podsmażam na oleju. Jak cebula i por będą szkliste dodaję drobno pokrojone pieczarki. Lekko wszystko solę, dodaję czosnek niedźwiedzi, obie papryki, 1 łyżkę sosu sojowego i smażę aż pieczarki będą miękkie. Na końcu dodaję drobniutko pokrojoną cukinię. Smażę wszystko aż cukinia zmięknie. Dodaję kaszę i mieszam z warzywami. Dolewam śmietankę i dodaję pastę tahini. Wszystko teraz dokładnie mieszam, dodaję resztę sosu sojowego i doprawiam pieprzem i solą. Jeśli kaszotto jest za suche dodaję jeszcze oleju.
Danie to najlepsze jest z ogórkiem kiszonym własnej roboty ;)