Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 328
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 684
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3903
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 328
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 684
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3903
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników.
Do garnuszka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy masło i wsypujemy cukier oraz kakao. Gotujemy cały czas mieszając. Wlewamy zapach.
W miseczce rozprowadzamy kaszę w szklance mleka.
Gdy mleko się zagotuje to wlewamy kaszę energicznie mieszając drewnianą łyżką tak aby nie powstały grudy i masą się nie przypaliła. Najlepiej na średnim gazie.
Gorącą masę wykładamy na herbatniki i układamy kolejną warstwę ciastek, delikatnie dociskając.
Do rondelka wlewamy śmietankę i dodajemy połamane czekolady z drobnymi orzechami. Gotujemy do zgęstnienia na średnim gazie. Następnie dekorujemy ciasto.
Wystudzone ciasto powinno "przespać nockę w lodówce" ;-) Smacznego