Do góry

Desery Przepis na:

Katarzynka

Katarzynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4222

Dodano:

Odsłon: 28594

Baaardzo słodkie ciasto...

Składniki

  • pierniki bez polewy czekoladowej/lukrowej, kilka opakowań
  • powidła śliwkowe, 1 słoik
  • KREM KARPATKA, 1 op
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • Biszkopt:
  • 8 jaj
  • 2 szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białka na sztywno,dodać cukier,żółtka,ocet,proszek i delikatnie mąkę. Przepis na dużą formę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec ok40-50 min.

  2. Wystudzony biszkopt przekroić na pół.Spodnią cześć posmarować powidłami.Ułożyć pierniki ściśle obok siebie.Następnie wyłożyć wcześniej przygotowany krem karpatka,położyć drugą warstwę biszkopta i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.Wstawić do lodówki. SMACZNEGO

  3. Robiłam Katarzynkę dwukrotnie...Raz z gotowym kremem Karpatka 5 minut-wyszło kiepsko.
    Drugi raz ugotowałam budyń i po ostygnięciu zmiksowałam z margaryną Kasia-wyszło super!
    Mogłam bez problemu ukroić ciasto...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń