Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym smaku absolutnie zakochałam się od pierwszego łyka! Podczas ostatniej wizyty u mojej koleżanki miałam okazję spróbować kawy mrożonej w zupełnie innym wydaniu. Renatka podała mi napój, który rzeczywiście posmakował mi na tyle, iż sama na drugi dzień postanowiłam go przygotować. Nieco zmieniłam pierwotny przepis, gdyż zrezygnowałam z dodatkowego cukru z dodatkiem wanilii (banan dla mnie jest wystarczająco słodki), ale wyborny smak pozostał. Kawa bananowa z dodatkiem lodu to orzeźwienie i pobudzenie w jednym!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1720
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 222
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 159
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1720
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 222
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 159
Składniki
Obranego banana wrzucamy do blendera. Dodajemy schłodzoną kawę, wiórki kokosowe i lód. Na koniec jeszcze jedna łyżeczka cynamonu i całość blendujemy.
Gotowy napój przelewamy do wysokiej szklanki lub kubka. Uzupełniamy spienionym mlekiem.
Wierzch kawy posypujemy resztką cynamonu i gotowe! Dla miłośników słodkości polecam dodanie na wierzch bitej śmietany i odrobiny startej czekolady. Smacznego!