Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Do małego garnuszka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Zdjemujemy z ognia studzimy do temperatury ok. 80 stopni C. Wsypujemy kawę, (ew. cukier) i kładziemy z powrotem na kuchenkę. Kiedy kwa zacznie się podnosić zdjemujemy garnuszek z ognia (kawa nie może się zagotować). Podajemy w filiżanka do espresso lub w mniejszych.