Do góry

Przekąski Przepis na:

Kawałki wieprzowe smażone z cebulą.

Kawałki wieprzowe smażone z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1071 Ocena: 11306

Dodano:

Odsłon: 321

Skwary ze świeżego mięsa wieprzowego (ze świniobicia) smażone z cebulą. Trudno takiej skwarce się oprzeć :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyte mięso kroimy na kawałki (w większą kostkę), solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i obtaczamy je w tych przyprawach. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem i układamy na gorącej patelni kawałki pokrojonego mięsa. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.

  2. Dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę w piórka.

  3. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zmiękczenia mięsa i cebuli.

  4. Usmażone kawałki mięsa podajemy z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń