Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kawy pyszne kawowe cupcakes z kremem. Polecam!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7745
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7745
Składniki
Cupcakes: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Kawę mieszamy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Masło miksujemy z cukrami, aż powstanie jasna , puszysta masa. Dodajemy jajko i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian i w 3 - 4 partiach dodajemy kawę z mlekiem oraz mieszankę z mąki, kończąc mąką. Masą napełniamy papilotki (2/3 wysokości) i pieczemy około 17-20 minut (do suchego patyczka). Zostawiamy do wystudzenia.
Masa kawowa: Ekstrakt z wanilii mieszamy z kawą. Masło miksujemy kilka minut, następnie stopniowo dodajemy cukier miksując na wolnych obrotach. Po zużyciu całego cukru masę ubijamy na średnich obrotach około 2 minut. Dodajemy mieszankę kawy i wanilii i miksujemy do połączenia składników. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na każdą babeczkę. Możemy udekorować posypką czekoladową.