Do góry

Desery Przepis na:

Kawowy serniczek

Kawowy serniczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 460

Dodano:

Odsłon: 9802

Połączenie bitej śmietany i mleka zagęszczonego słodzonego wyszło bardzo fajnie. Do tego jeszcze kawa.

Składniki

  • opakowanie biszkoptów
  • śmietanka 30% 600 ml
  • puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • żelatyna 3 łyżki
  • kawa rozpuszczalna 4 łyżeczki
  • czekolada deserowa
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do nasączenia biszkoptów rozrobić 1 łyżeczkę kawy w pół szklance wody.
    Biszkopty nasączyć w przestudzonej kawie i ułożyć na spodzie tortownicy.
    Schłodzoną śmietanę ubić, dodać do niej mleko z puszki i 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody. Na koniec dodać żelatynę ( 3 łyżki żelatyny rozrobione w 9 łyżkach wody). Masę wylać na biszkopty i na nie położyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów.
    Czekoladę z łyżeczką kawy rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta.
    Schłodzić kilka godzin w lodówce.
    Dekoracja z wiosennych kwiatów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń