Do góry

Dania główne Przepis na:

Kebab drobiowy

Kebab drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 4680

Przepis na 4 pity

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy cukrem i mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłej wody, zostawiamy na 15 min. Mąkę łączymy z solą, wlewamy rozczyn, resztę wody i 1 łyżkę oleju i wyrabiamy gładkie ,elastyczne ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 h. Po upływie wymaganego czasu, ciasto odgazowujemy, dzielimy na 4 kulki i zostawiamy na 15 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik razem z blachą do pieczenia (ważne żeby była nagrzana!)do temp 230 stopni. Kulki wałkujemy na placki grubości ok 4 mm. Gotowe wkładamy na rozgrzaną blachę na 3-5 min do uzyskania tzw. kieszonki. Ważne alby placków nie spiec za duzo bo będa sie kruszyć przy przekrawaniu. Upieczone placki delikatnie przecinamy do uzyskania kieszonki widocznej na zdjęciu.

  2. Mięso pokrojone w kostkę zasypujemy przyprawą i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

  3. Kapustę szatkujemy, pomidory i ogórki kroimy w plasterki, cebulkę w piórka. Pity najpierw smarujemy sosem od środka na to wkładamy na zmianę kapustę, warzywa i mięso. Całość polewamy sosem.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń