Do góry

Desery Przepis na:

Keks kawowo-czekoladowy

Keks kawowo-czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Keks kawowo-czekoladowy"

Składniki

  • 1 i 3/4 szklanki mąki (300 g)
  • 150 g cukru pudru
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 1 mały proszek do pieczenia (15 g)
  • 150 g orzechów włoskich lub migdałów
  • 150 g kostki do pieczenia
  • 150 ml mocnej zaparzonej kawy
  • 4 duże jajka
  • polewa czekoladowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę , proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodać roztopioną i przestudzoną Kasię Ekstra Maślany Smak. Masę jajeczno-maślaną połączyć z sypkimi produktami oraz przestudzonym naparem kawowym, wymieszać. Na końcu dodać grubo posiekane orzechy włoskie.

  2. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy keksowej (22x28cm). Piec ok. 45 minut w 180°C. Po wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń