Do góry

Desery Przepis na:

Keks pod kołderką

Keks pod kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Keks pod kołderką"

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 15 dag cukru
  • 15 dag masła
  • 20 dag orzechów
  • 50 ml rumu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki ciepłej wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bakalie wymieszaj z rumem, odstaw. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po 1 żółtku, ciągle miksując. Wsypuj mąkę, dodaj śmietanę. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj.

  2. Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz 50 minut w 200° C. Ciasto polej lukrem.

  3. Czas: około 2 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń