Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks z szynką i żółtym serem"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 159
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 159
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Szynkę, paprykę i ser pokrój w kostkę. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem. Jajka ubij na puszystą masę. Ubijając, dodawaj oliwę i musztardę, a potem stopniowo mąkę. Dodaj szynkę, paprykę, ser i koperek, wymieszaj.
Masę włóż do keksówki (25 na 10 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Ostudź.
Do ciasta możesz wsypać po łyżce pestek dyni i słonecznika. Keks piecz pod przykryciem przez pierwszy kwadrans, by nie był suchy.Źródło: Chwila dla Ciebie