Do góry

Przekąski Przepis na:

Kęski winogronowe z edamskim

Kęski winogronowe z edamskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 10167

Dodano:

Odsłon: 1538

Włoska przekąska w polskim wydaniu. Przepis z mojej nagrody książkowej " Złota łyżka ". Niech idzie w świat :)

Składniki

  • 20 sztuk czarnych winogrom
  • 150 g sera żółtego ( edamski mierzwiony )
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka syropu klonowego, z agawy lub miodu
  • 1 pęczek szczypiorku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Winogrona i szczypiorek opłukać i lekko osuszyć.
    Ser pokroić w cieniutkie plastry lub użyć sera mierzwionego.
    Każdy plaster pokroić w plastry o szerokości około 2 cm w które owijamy winogrona.
    Szczypiorkiem owinąć każde zawiniątko.
    Grona ułożyć na talerzu posypać papryką i skropić syropem.
    Podajemy na stół.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń