Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Na tarce zetrzeć cukinię, cebulę drobno posiekać, dodać sól i odstawić na 5-6 h. Odlać wodę, dodać 0,5 kg cukru i gotować przez 20 minut. Dodać resztę składników i gotować jeszcze przez 10 minut.
Przestudzić, a następnie zmiksować i jeszcze raz zagotować. Gorące nakładać do słoików. Pasteryzować 10 minut. Idealny dodatek również na pomidorka do kanapek :)