Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiełbasiana zapiekanka"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 197
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 197
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Makaron ugotuj i odcedź.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć umyty i pokrojony w krążki por i pociętą w kostkę paprykę. Po chwili smażenia dodaj różyczki brokuła oraz oczyszczoną fasolkę szparagową.
Na koniec dołóż półplasterki kiełbasy żywieckiej i całość wymieszaj z solą oraz pieprzem.
Przełóż gorące warzywa z mięsem do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Jajka zmiksuj ze śmietaną, wlej mleko i dosyp gałkę muszkatołową z czubricą. Całość połącz z parmezanem startym na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowanym sosem polej zapiekankę.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe danie posyp ulubionymi ziołami.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Telemax