Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kiełbaski śniadaniowe w cieście z mąki graham. Polecam na śniadanie lub kolację, można je bez problemu zabrac do szkoły czy pracy. Na zimno też smakują rewelacyjnie.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy połowę wody , cukier i sól. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Kiełbaski śniadaniowe kroimy na pół. Ciasto wałkujemy, dzielimy na równe kwadraty (10x10). Układamy kiełbaski i zawijamy. Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 185 stopniach. Smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z ulubionym sosem. Smacznego ;)