Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki z bakłażana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Bakłażana pokrój w grube plastry, skrop sokiem z cytryny. Każdy natnij, by powstała kieszonka. Sery, oliwki, natkę i suszone pomidory drobno posiekaj, wymieszaj.
Do kieszonek nakładaj farsz, układaj w naczyniu żaroodpornym, wkoło ułóż pomidorki, zalej przecierem pomidorowym. Bakłażana polej olejem, oprósz solą i pieprzem. Piecz około 30 minut w 200°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień