Do góry

Desery Przepis na:

Kisiel jabłkowy

Kisiel jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Kisiel jabłkowy"

Składniki

  • 5 szklanki kaszy manny
  • 500 ml mleka
  • 1/4 kostki masła
  • cukier waniliowy
  • cukier do smaku
  • 500 ml świeżo wyciśniętego soku jabłkowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło rozpuść w mleku. Wsyp cukier waniliowy. Posłodź do smaku i ugotuj kaszę manną (3 minuty).

  2. W oddzielnym garnku zagotuj 1,5 szklanki soku z jabłek. Resztę wymieszaj z mąką. Wlej zawiesinę do soku, zagotuj.

  3. Nakładaj do szklanek na przemian kaszę oraz kisiel. Podaj na ciepło lub na zimno.

  4. Jadwiga Kwiek z Faściszowej

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń