Do góry

Przekąski Przepis na:

Klasyczny schabowy nieco inaczej

Klasyczny schabowy nieco inaczej

Autor: cytrynkaaa

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 552

Dodano: 21.07.2011

Odsłon: 34455

Niby klasyczny schaboszczak... ale podany nieco inaczej ... zawsze jakaś miła odmiana na talerzu ...

Składniki

  • kotlet schabowy, 4 sztuki
  • przyprawa GYROS, 2 łyżki
  • ser zółty, 4 plasterki
  • papryka, 4 grube plasty
  • papryka konserwowa, wg uznania
  • ogórek konserwowy, wg uznania
  • mąka, jajko,bułka tarta, do opanierowania kotletów
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe roztłuc na bardzo cienkie kawałki, następnie lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i tradycyjnie panierować (mąka-roztrzepane jajko-bułka tarta)

  2. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i 2giej strony kiedy są prawie gotowe układamy gruby plaster papryki wciskamy w niego żółty ser i układamy paprykę i ogórki konserwowe pokrojone w dowolne kawałki.

  3. Jeśli nie chcemy by ser żółty był przy-topiony układamy warzywa dopiero na talerzu. niby normalny schaboszczak ale z odrobina innych przypraw i takim ładnym warzywnym przybraniem zawsze mamy mała odmianę na talerzu Pokrojony na mniejsze kawałki tak przybrany może być również fajną przystawką czy starterem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń