Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops z pieczarkami

Klops z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Klops z pieczarkami"

Składniki

  • Pół kg mieszanego mielonego mięsa
  • 15 dag pieczarek
  • 2 surowe jajka
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • 3 ugotowane na twardo jajka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czerstwą kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso wyrób z surowymi jajkami, pieczarkami, cebulą i kajzerką. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, wymieszaj.

  2. Na papierze do pieczenia rozłóż masę mięsną. Wzdłuż na środku ułóż ugotowane jajka, boki zwiń do środka, formując roladę. Mocno owiń papierem do pieczenia, końce zwiąż. Klops ułóż na blaszce. Wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piecz godzinę.

  3. Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych

  4. czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,70 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń