Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki gotowane w warzywach

Klopsiki gotowane w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13071

Dodano:

Odsłon: 709

Wyborne i smaczne pulpety na drugie danie.

Składniki

  • 70 dag mięsa wieprzowego
  • 70 dag mięsa wołowego
  • ½ kg włoszczyzny
  • 2 czerstwe bułki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do panierki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułki namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć a mleko odstawić. Mięso zmielić, dodać bułkę, jajko, doprawić do smaku i wlać mleko w którym moczyły się bułki. Dokładnie wyrobić ręką masę, formować klopsiki, obtaczać w mące. Wrzucić na osolony wrzątek, następnie dodać starte na grubej tarce warzywa, możemy też warzywa drobno posiekać i ugotować do miękkości. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń