Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne pulpety na drugie danie.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć a mleko odstawić. Mięso zmielić, dodać bułkę, jajko, doprawić do smaku i wlać mleko w którym moczyły się bułki. Dokładnie wyrobić ręką masę, formować klopsiki, obtaczać w mące. Wrzucić na osolony wrzątek, następnie dodać starte na grubej tarce warzywa, możemy też warzywa drobno posiekać i ugotować do miękkości. Podawać z ziemniakami lub makaronem.