Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki w stylu saltimbocca

Klopsiki w stylu saltimbocca

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 141

Dodano:

Odsłon: 310

Niedawno jadlam przypadkiem klopsiki wykonane wg. diety niskoweglowodanowej. Choc nie musze jej stosowac, byly tak pyszne, ze weszly na stale do naszego jadlospisu.

Składniki

  • 250 g tatara wolowego
  • 20 g otrebów pszennych
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1 lyzka ziól prowansalskich
  • 6 plasterków szynki (np. serrano)
  • Do salatki:
  • roszponka
  • rzodkiewki i ogórek pokrojone w cienkie plasterki
  • pomidory
  • krem balsamiczny
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymieszac tatara z otrebami pszennymi, sola, pieprzem, jajkiem i ziolami i uformowac 12 kulek.

    Przekroic wzdluz plasterki szynki a nastepnie zawinac kazda kulke kawałkiem szynki i podsmazyc na patelni z oliwa z oliwek ze wszystkich stron.

    Zredukowac zbedny tluszcz na papierze kuchennym i podac na salatce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń