Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski troszeczkę zmodyfikowane ale tak samo pyszne jak te standardowe.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki i dynię przecisnęłam przez praskę. Do masy wsypałam mąkę, sól, gałkę muszkatołową, wbiłam żółtko i zagniotłam ciasto. Następnie odrywałam kawałki ciasta i formowałam kulkę w której robiłam palcem zagłębienia. Lekko spłaszczałam. Wrzuciłam na osoloną, wrzącą wodę i gotowałam ok 3-4 min od chwili wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami.