Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski śląskie z porcją mięsa,sosem i buraczkami

Kluski śląskie z porcją mięsa,sosem i buraczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1332

Dodano:

Odsłon: 7625

smaczne,szybkie w wykonaniu....

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1 kg ugotowanych ziemniaków,maka,jajko ,sól,pieprz,1 kg mięsa z szynki na sos buraczki

  2. Ugotowane ziemniaki przekręcić przez maszynkę dodać mąkę,jajko,zagnieść i formować kulki robiąc dziurkę w środku.Gotujemy w osolonej wodzie.Mięso(tutaj szynka) kroję w grube plastry,doprawiam solą i pieprzem podsmażam z cebulką,zalewam bulionem i gotuję aż będzie miękkie.zagęszczam mąką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewa1959a 18 października 2012 kuchcik2--krytyka wskazana oczywiście ale sensowna:)przepis na buraczki już podałam wcześniej ,wystarczy więc tylko poszukać!

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 18 października 2012 Bardzo enigmatyczny przepis. Nie piszesz, jak Ty robisz buraczki. Oczywiście można założyć, że każdy wie, jak się robi buraczki, ale wychodząc z tego założenia po co wogóle pisać na forum? I tak każdy powinien wiedzieć, jak się robi daną potrawę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń