Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ziemniaczanych klusków z mięsnymi pulpecikami i serowym sosem.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22477
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22477
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami i odsączyć na sicie do miseczki. Sok z ziemniaków odstawić na kilka minut, delikatnie odlać, zostawiając skrobię na dnie miseczki. Włożyć starte ziemniaki, dodać jajko, obie mąki, sól i pieprz i dokładnie wymieszać. W garnku zagotować wodę, osolić, wlać olej i na wrzącą wodę kłaść łyżką ciasto w kształcie kluseczek, mieszając gotować aż wypłyną na wierzch. Odcedzić na durszlaku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy. Zrobić małe pulpeciki i obsmażyć na patelni. Położyć na kluskach.
Pomysł na Serowy Garnek Winiary rozrobić w 2 szklankach wody i pół szklanki śmietanki zagotować i zalać kluski z pulpecikami.
Zapiec w piekarniku w 180 stopniach przez 30-40 minut.