Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle Babuni gotowane na parze

Knedle Babuni gotowane na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14129

Dodano:

Odsłon: 3325

Zdrowe i smaczne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, sól, przestudzone masło oraz drożdże wymieszane w ciepłym mleku z cukrem. Zagnieść elastyczne ciasto, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie ciasto przenieść na stolnicę posypaną mąką. Urywać po kawałku, rozpłaszczać , nałożyć powidło i zlepić. Gotować w garnku do gotowania na parze około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń