Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki bezowe

Kokosanki bezowe

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 134

Dodano: 17.05.2018

Odsłon: 186

uwielbiam je :-)

Składniki

  • białka - 4 szt
  • cukier - 25 dag
  • wiórki kokosowe - 30 dag
  • sól - szczypta
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka wbić do głębokiej miski, dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno.
    Pod koniec ubijania dosypywać do białek powoli cukier cały czas ubijając. Piana powinna wyjść gęsta i sztywna oraz błyszcząca.
    Odłożyć mikser, teraz dodać wiórki kokosowe i wymieszać łopatką.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa cukierniczego wyciskać z masy rozety na blachę.
    Piec w nagrzanym piekarniku 180stC ok 15 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń