Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowa roladka z czekoladą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Ubijam białka. Żółtka ucieram z cukrem pudrem i łyżką cukru wanilinowego, dodaję przesiane mąki, ucieram. Powoli łączę ciasto z pianą z białek. Chwilę miksuję (do uzyskania gładkiej masy). Ciasto wylewam na blaszkę (38 x 42 cm). Piekę 12-15 min w temp. 180oC. Ciepłe ciasto wykładam na ściereczkę oprószoną cukrem wanilinowym. Zostawiam do ostygnięcia.
Żelatynę moczę w trzech łyżkach zimnej wody, mieszam. Śmietankę łączę z pokruszoną czekoladą, podgrzewam, dodaję żelatynę, mieszam. Studzę. Dodaję likier, miksuję na puszystą masę.
Biszkopt smaruję kremem. Truskawki układam wzdłuż dłuższego boku ciasta i je roluję. Schładzam. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i drobno posiekanymi orzechami.
45 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie