Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe ciasteczka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Do mąki dodaj proszek do piecze nia oraz wiórki kokosowe, wymieszaj. Margarynę z cukrem utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Wciąż mik sując wbijaj po jednym jajku. Na koniec dodaj suche , wymieszaj. Blachę do muffinów wyłóż papilotkami i wypełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz 25 min w temp. 170°C.
Śmietankę ubij mikserem na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Dodaj mascarpone, zmiksuj, by dokładnie się połączyły. Krem włóż do lodówki na ok. 1 godz.
Do masy marcepanowej dodaj cukier puder oraz niewielką ilość barwnika spożywczego. Zagnieć, rozwałkuj i wytnij nóżki oraz grzebienie. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim muffinki. Posyp wiórkami kokosowymi. Z groszków czekoladowych zrób oczy, z migdałów dzioby.
40 minut. Sztuka: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie