Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowe crumble z jabłkami

Kokosowe crumble z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 153

Jabłka zapiekane w kruszonce kokosowej to pyszny, bardzo łatwy i szybki do przygotowania deser. Polecam.

Składniki

  • Kruszonka
  • mąka pszenna 10 dag
  • mąka kokosowa 10 dag
  • masło 15 dag
  • żółtko jaja 1 szt
  • cukier puder 10 dag
  • Pozostałe składniki
  • jabłka 3 szt
  • jabłka 3 szt
  • cukier 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • rodzynki 2 łyżki
  • masło
  • Bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową.

  2. Dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.

  3. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.

  4. Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki.

  5. Następnie włożyć porcję jabłek i rodzynki.

  6. Posypać pozostałą kruszonką.
    Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń