Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe perełeczki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Powstały, gdy została mi masa po dekoracji tortu. Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej
Cukier zalej 1/3 szklanki wody, zagotuj. Wsyp 15 dag wiórków kokosowych, wymieszaj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając pokruszony andrut, mleko w proszku i masę kokosową. Wyrób, chłodź 30 minut.
Z masy uformuj kulki, do środka włóż ciasteczko w czekoladzie (ew. migdał lub orzeszek). Obtocz w pozostałych wiórkach, schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie