Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tropikalny koktajl na mleku kokosowym Witaminowa bomba. Słodka i gęsta.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2540
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 700
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2540
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 700
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
Banany wcześniej zamrażam. Owoce obieram i kroję na mniejsze części. Wrzucam do misy blendera. Zalewam mlekiem kokosowym. Ścieram i wyciskam sparzoną limonę. Dolewam ekstrakt i trochę wody. Nakładam lody. Blenduję do uzyskania gładkiej, jednorodnej masy /można według uznania rozwodnić/. Schładzam. Przed podaniem posypuję wiórkami i migdałami.