Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koktajl z truskawek i zsiadłego mleka"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 454
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13295
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 454
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13295
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Truskawki umyj, a następnie oszypułkuj i osusz, np. lekko podrzucając na sicie.
Truskawki zmiksuj z jogurtem naturalnym, słodząc do smaku (w trakcie przygotowania możesz przerwać miksowanie i spróbować, czy koktajl jest dostatecznie słodki).
Po zmiksowaniu napój przelej do dużego naczynia, nakryj, po czym wstaw na kilka minut do lodówki, by go schłodzić.
Schłodzony koktajl ponalewaj do wysokich szklanek. Każdą porcję udekoruj listkami melisy lub mięty i całymi truskawkami (możesz też np. przekroić je na połówki wraz z szypułkami i ponadziewać na krawędzie szklanek). Od razu podaj.
Nie chcesz czekać, aż koktajl się schłodzi? Zmiksuj go z pokruszonym lodem.
Czas: 10 minut + chłodzenie; liczba porcji: 4.Źródło: Świat kobiety