Do góry

Zupy Przepis na:

Kolorowa jarzynowa z makaronem

Kolorowa jarzynowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 589

Dodano:

Odsłon: 1603

Kolorowa i smaczna zupa. Chyba nie trzeba przekonywać do skosztowania jej.

Składniki

  • 1 l wody
  • 2 kości z udźca indyka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • różyczki z 1/3 brokuła
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki konserwowego groszku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek świeżego koperku + do dekoracji
  • 1 mała garść roszponki
  • 300 g ugotowanego makaronu muszelki
  • sól
  • pieprz
  • chili
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić. Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła. Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń